FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 

Pompa sol-sol?

Post new topic   Reply to topic    forum.amvic.ro Forum Index -> Pompe de caldura
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bOOd

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 10:32 am    Post subject: Pompa sol-sol? Reply with quote

Exista pompa de caldura sol-sol? ... sau este mai eficienta o pompa aer-sol? Cata economie se poate face prin instalarea unei asemenea pompe?
Multumesc.
View user's profile Send private message
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Wed Dec 10, 2008 10:58 am    Post subject: Re: Pompa sol-sol? Reply with quote

bOOd wrote:
Exista pompa de caldura sol-sol? ... sau este mai eficienta o pompa aer-sol? Cata economie se poate face prin instalarea unei asemenea pompe?
Multumesc.

Este sol/apa, adica scoate caldura din sol si o cedeaza apei, cu care incalzim podeaua, apa, aerul.
De obicei are COP-ul 1/4, functie de adincimea la care este introdus circuitul de extragere a caldurii-2-3 mH.
Marin Crutescu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gabone

PostPosted: Wed Jan 07, 2009 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

@marincrutescu, cred cu tarie ca o apa adusa din al doilea strat freatic, nu este doar "calda" ci ar putea fi si potabila, intrebarea fiind; PT-ul proiectelor standard (Izabela) contine detaliile instalarii unui astfel de sistem? si care ar fi estimarea de cost ?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 8:32 pm    Post subject: Re: Pompa sol-sol? Reply with quote

bOOd wrote:
Multumesc.

Este sol/apa, adica scoate caldura din sol si o transmite apeidin incalzirea in pardoseala.
Daca aveti casa bine izolata, cu minim 15 cm de EPS, sub placa 10 cm. de XPS, puteti avea un COP de 4/1, adica platiti 1 KW si primiti 4.
Este rentabila doar la incalzirea in pardosela.
Firma noastra monteaza frecvent P.de C.
MC
Back to top
gheorghiu

PostPosted: Tue Feb 03, 2009 9:58 pm    Post subject: Reply with quote

care pompa de caldura este mai eficienta sol apa sau apa apa?la cea sol apa la ce adancime trebuie forat?sau se intand pe orizontala elementii\/ cum este mai bine?
Back to top
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Wed Feb 04, 2009 7:50 pm    Post subject: Re: Pompa sol-sol? Reply with quote

bOOd wrote:
Multumesc.

Este P. termica geotermala SOL/APA, adica scoate caldura din sol si o cedeaza apei, care este dusa in pardoseala, la ACM sau sa incalzeasca aerul.
Cind aveti timp, veniti la noi si o sa vadeti P.T la lucru.
COP-ul este de regula 1/4, adica platiti un KW si primiti 4.
Un mp. de sol la H circa 2,5-3 m, asigura circa 30 W; Aveti necesar 10 KW, sunt necesari circa 300 mp de sapatura ?. Aveti teren ?, fara pomi,iarba si recomandabil spre sud.
Eu recomand P.C Apa/Apa, ma rog, si Sol Apa, daca sunt conditii.
Back to top
gheorghiu

PostPosted: Sat Jan 16, 2010 4:45 pm    Post subject: pompa Reply with quote

Buna ziua cat ar costa va rog un sistem cu pompa de caldura geotermala pentru o casa de 200 mp cu 2.7 inaltime izolata cu 10 cm de Neopor.? pe langa pompa ce ar mai trebui? Puturile care se sapa suntt cacele penru fantana? Aveti ideie de un pret la sapat in zona Bucuresti? sau este mai bine sa se intinda conducta prin curte decat sa se sape put
Back to top
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 11:08 am    Post subject: Re: pompa Reply with quote

gheorghiu wrote:
Buna ziua cat ar costa va rog un sistem cu pompa de caldura geotermala pentru o casa de 200 mp cu 2.7 inaltime izolata cu 10 cm de Neopor.? pe langa pompa ce ar mai trebui? Puturile care se sapa suntt cacele penru fantana? Aveti ideie de un pret la sapat in zona Bucuresti? sau este mai bine sa se intinda conducta prin curte decat sa se sape put

IMI TREBUIE NECESARUL DE CALDURA AL CASEI, TREBUIE SA AVETI PROIECTUL DE TERMICE IN CARE SCRIE ACEST LUCRU.
IN CAZ CA MERGI MAI DEPARTE CU IDEEA DE ATI INCALZI CASA CU POMPA GEOTERMALA, DIN EXPERIENTA ITI SPUN CA SISTEMUL SIGUR PENTRU NOI -RO-, ESTE CEL CU FORAJ GEOTERMIC,ADICA SE SAPA LA 120 M ADINCIME, CU UN UTILAJ SPECIFIC SI IN COLOANA SE INTRODUC 4 TEVI -2 TUR, 2 RETUR,CARE SUNT PE CIRCUIT INCHIS, SCOT CALDURA DE CIRCA 12 GRADE +, O PARTE O CEDEAZA IN POMPA GEOTERMALA, UNDE ESTE UN FREON LICHID LA -2 GRADE, ACESTA PRIMESTE CITEVA GRADE DIN CALDURA ADUSA LA SUPRAFATA SI SE TRANSFORMA IN GAZ RECE, CARE ESTE COMPRIMAT SI REZULTA GAZ FIERBINTE LA CIRCA + 50 GRADE, CALDURA CE ESTE CEDATA INTR-UN BOILER DE CIRCA 500 L SI DE AICI PLEACA IN PARDOSEALA.
FORAJUL COSTA 3500 EU, ECHIPAREA PUTULUI 3000 EU, PPOMPA CIRCA 5000 EU, MATERIALE ONTAJCIRCA 600 EU, BOILER CIRCA 1000 EU, MANOPERA 2500 EU + TVA. COSTA , DAR FACE, OVIATA NU CONSUMI GAZ NATURAL CI NUMAI E.E. IN RAPAORT DE 1/5, ADICA CONSUMI 1 KW SI CALDURA PAMINTULUI ITI DA 5 KW.
DA-MI NECESARUL DE CALDURA.
Back to top
gheorghiu

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 1:19 pm    Post subject: Reply with quote

Din calcule rezulta ca ma costa undeva la 16000 de euro +TVA. Cred ca este o solutie ecologica dar costa groasnic de mult.Cu 16000 de euro ma incalzesc pe gaz ani multi si bine. Unde mai pui ca utilajele se mai si uzeaza fizic si moral deci la un numar de ani trebuie inlocuite.Fara ajutor din partea statului nu vad cum mi-as putea pune un lucru la care nu-i vad amortizarea prea curand.Mai bine o popma aer aer care costa la jumate investitia
Back to top
Post new topic   Reply to topic    forum.amvic.ro Forum Index -> Pompe de caldura All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum