FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 

transferul termic al incalzirii prin pardoseala?!?

Post new topic   Reply to topic    forum.amvic.ro Forum Index -> Incalzire in pardoseala
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Alexus

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 9:40 pm    Post subject: transferul termic al incalzirii prin pardoseala?!? Reply with quote

Buna ziua,
Sunt unul dintre cei care vor incepe anul viitor constructia unei case folosind cofrajele pasive si asi dori un sfat pentru acoperirea podelelor in cazul in care folosesc o instalatie de incalzire in pardoseala cu apa (REHAU mai mult ca sigur).Am auzit diferite opinii cum ar fi ca :prin parchet caldura trece mai greu,ca prin placi ceramice face nu stiu ce...bla,bla...eu ma gandesc serios si la beton amprentat....HELP PLEASE!!!!!!!!!! Question
Back to top
View user's profile Send private message
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Sun Dec 14, 2008 1:16 pm    Post subject: Re: transferul termic al incalzirii prin pardoseala?!? Reply with quote

Alexus wrote:
Buna ziua,
Sunt unul dintre cei care vor incepe anul viitor constructia unei case folosind cofrajele pasive si asi dori un sfat pentru acoperirea podelelor in cazul in care folosesc o instalatie de incalzire in pardoseala cu apa (REHAU mai mult ca sigur).Am auzit diferite opinii cum ar fi ca :prin parchet caldura trece mai greu,ca prin placi ceramice face nu stiu ce...bla,bla...eu ma gandesc serios si la beton amprentat....HELP PLEASE!!!!!!!!!! Question

Se aplica doar gresie, deoarece aceasta cedeaza rapid caldura si nu lucreza, lemnul reactioneza greu la caldura si lucreaza, se stringe si apar dungi la imbinari ( casa mea are peste I.in P. parchet triplu stratificat pe o zona si a lucrat, arata urit si este foarte greu sa-l dau afara, sunt probleme cu nivelul).
Imi permit sa va ajut tehnic la realizarea casei,
Mult succes,
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Alexus

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 9:54 am    Post subject: Reply with quote

Va multumesc pentru lamuriri,cred ca este mai mult decat rezonabila explicatia,oricum asi incerca in zona livingului,dormitoarelor sa fac pardoseala din beton amprentat(gandindu-ma ca acesta transmite caldura fara probleme si nici nu lucreaza foarte mult incat sa se crape sau altceva).Saptamana asta astept telefon de la echipa D-voastra de proiectare pentru a-mi prezenta tema si calculul pentru cofraje(deoarece doresc sa dau avansul pentru cofraje) si sper sa am parte de ajutorul Dumneavoastra si in viitor pentru a nu irosi banii pe diferite chestii(ex.parchet)care nu imi vor aduce nici un beneficiu,deoarece nimeni nu cunoaste mai bine decat Dumneavoastra acest sistem.
Va multumesc anticipat!!!!!
Back to top
gabone

PostPosted: Wed Jan 07, 2009 10:10 pm    Post subject: Reply with quote

@alexus, te rog lamureste-ma si pe mine ce este acela "beton amprentat", poate ai un link unde ma pot lamuri.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Thu Jan 08, 2009 8:27 pm    Post subject: Re: transferul termic al incalzirii prin pardoseala?!? Reply with quote

Alexus wrote:
Buna ziua,

Peste sapa sub care este i.P se pune numai GRESIE, deoarece este un material care rapid transmite caldura si o data realizata o mentine in timp.Lemnul,indiferent de specie, este rau conducator de caldura si el reactioneaza micsorindu-si volumul.
Vaniti la fabrica Amvic si veti vedea pe viu.
La casa passiva de la Burlusi am i.P si gresie peste tot, iar temperatura este O.K., placuta si se merge descult .
MC
Back to top
gelunechifor

PostPosted: Tue Jan 27, 2009 8:03 am    Post subject: Re: transferul termic al incalzirii prin pardoseala?!? Reply with quote

Se aplica doar gresie, deoarece aceasta cedeaza rapid caldura si nu lucreza, lemnul reactioneza greu la caldura si lucreaza, se stringe si apar dungi la imbinari ( casa mea are peste I.in P. parchet triplu stratificat pe o zona si a lucrat, arata urit si este foarte greu sa-l dau afara, sunt probleme cu nivelul).
Imi permit sa va ajut tehnic la realizarea casei,
Mult succes,[/quote]

Stiti ca se poate face incalzire in pardoseala ptr parchet fara sapa?
Alexus

PostPosted: Tue Feb 24, 2009 4:26 pm    Post subject: beton amprentat Reply with quote

scuze gabone dar nu am mai intrat de mult.uite un link cu beton amprentat.....in majoritatea cazurilor se foloseste afara dar se poate folosi si la interion:www.betonamprentat.com;www.concreteart.ro;si multe altele dacadai beton amprentat pe google gasesti o groaza.Respect
Back to top
gabone

PostPosted: Wed Feb 25, 2009 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Intre timp m-am lamurit cautand cu google, multumesc.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
alinmircea

PostPosted: Sat Mar 07, 2009 9:42 pm    Post subject: Re: transferul termic al incalzirii prin pardoseala?!? Reply with quote

Buna ziua,
la incalzirea prin pardoseala ce recomandati sa punem in dormitoare. Care trebuie sa fie calitatile pardoselii (grosime etc).
Recomadati sistemul de incalzire prin fibra de carbon sau prin pompe de caldura?
Multumesc[/quote]
Back to top
marincrutescu
Moderator

PostPosted: Mon Mar 09, 2009 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

gabone wrote:
@alexus, te rog lamureste-ma si pe mine ce este acela "beton amprentat", poate ai un link unde ma pot lamuri.

Imaginati-va ca se toarna un beton pentru pardoseli exterioare, pe el se aseaza amprente cauciucate si capata forme.
Nu se utilizeaza la I. in Pardoseala.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    forum.amvic.ro Forum Index -> Incalzire in pardoseala All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum